Jaar ranking

Hieronder vind je het eindklassement van de jaarranking voor de 29er klasse in 2015. Let op: dit is de eigen ranking van de 9er Klassenorganisatie gebaseerd op de scores van de United 4’s, DYR, EK en Delta Lloyd ONK in 2015.
De wedstrijdvelden zijn per evenement verschillend, daarom gebruiken we de Oostenrijkse puntentelling: hoe hoger je eindigt en/of hoe groter het wedstrijdveld, des te meer punten (de precieze uitleg van deze puntentelling vind je onderaan deze pagina). Omdat er in veel verschillende combinaties is gevaren afgelopen jaar, tonen we zowel de jaarranking per team als (daaronder) de ranking per zeiler. De afbeeldingen hieronder tonen alleen de nummers 1 – 15.

Team Ranking 2015

team-ranking-2015

Individuele Ranking 2015

individuele-ranking-2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitleg over de Oostenrijkse puntentelling

Deze puntentelling bevoordeelt de deelnemers die hoog eindigen in een wedstrijdveld met veel deelnemers, omdat het moeilijker is om vooraan te eindigen in een groot wedstrijdveld dan in een klein wedstrijdveld.
Eindigt een team als laatste in de uitslag van een evenement, dan krijgt het 101 punten in de berekening. Deelnemers die niet meedoen  aan een evenement krijgen 0 punten in de berekening. Hoe hoger een team in de ranglijst van de uitslag van een evenement eindigt, hoe meer punten het kan verzamelen. Het aantal punten hangt dus af van het aantal deelnemers en wordt berekend volgens de formule:

P  = 101 + (1000*log A) – (1000*log N)

Hierin is A het aantal deelnemers en N de positie in de einduitslag van het evenement (N = 1 betekent eerste plaats, N = 2 tweede plaats, etc.).
P is het aantal punten dat een team volgens deze formule behaalt.

Hieronder de lijst met de puntenverdeling.

Oostenrijkse puntentelling

De regels voor de puntentelling zijn:

  • De plaats van een team in het jaarklassement wordt bepaald door het totaal aantal punten dat behaald is door het betreffende team. Deze punten worden berekend aan de hand van de positie in de eindklassementen van de meetellende wedstrijdenseries.
  • Per wedstrijdserie wordt een klassement opgemaakt van de teams die lid zijn van de 9er Klassenorganisatie en daadwerkelijk hebben meegezeild. Het aantal punten wordt bepaald door de behaalde plaats in een wedstrijdserie volgens de Oostenrijkse puntentelling. Teams die niet deelnemen, krijgen 0 punten.
  • Er is geen aftrek.
  • Bij gelijk aantal punten wint het team met de minste wedstrijdseries. Als dit geen uitsluitsel geeft, gelden de gebruikelijke tie-break regels
  • Een wijziging in de teamsamenstelling betekent een nieuwe notering op de lijst. Een stuurman of bemanning kan dus meerdere keren in het klassement voorkomen.

De ranking-evenementen voor 2015 waren:

DatumEvenementLocatieAantal deelnemers
april 2015United 4Medemblik21
mei 2015United 4Workum21
mei 2015Dutch Youth RegattaWorkum51
juli 2015Europeans 29erMedemblik129
september 2015Delta Lloyd ONKMedemblik21
september 2015United 4Workum17
september 2015United 4Roompot23

De internationale ranking 2015 kun je hier vinden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden lid 9er KO