We hebben groot nieuws en zijn daar enorm trots op!

Beste zeilers,

 

De Nederlandse 29er en 49er klassenorganisatie en de sterk opkomende Nacra15 klasse hebben besloten de krachten te bundelen. De vernieuwde klassenorganisatie vertegenwoordigt alle zeilers in de 29er, 49erFX, 49er, Nacra15 en 420 klassen.

 

We gaan gezamenlijk verder als de:

 

Dutch High Performance Sailing Classes

 

Technische innovaties maken dat de zeilsport zich enorm snel ontwikkelt. De introductie van composiet materialen, fathead laminaatzeilen en foiling zijn enkele voorbeelden van de toekomst van wedstrijdzeilen. Door de samenwerking van de High Performance Sailing klassen denken wij steviger gesteld te staan voor die mooie toekomst. Bovendien wil de vernieuwde klassenorganisatie een krachtiger en professioneler partner zijn voor leveranciers, sponsoren, evenementen, het Watersportverbond en het NOC/NSF.

 

Alle klassen hebben hun eigen vertegenwoordiger in ons versterkte bestuur, te weten:

29er                 Sven Karsenbarg

49er(FX)         Leo Becker

Nacra15         Oliver Savelon en Arend Bouwer

 

Om deze prachtige ontwikkeling kracht bij te zetten en een vliegende start te geven zal dit jaar, in samenwerking met United 4 Sailing, Dutch Youth Regatta en het Watersportverbond , tijdens het ONK, gestart worden met een extra High Performance baan. We moedigen alle zeilers aan, deel te nemen aan de U4’s, DYR en het ONK en zo de vernieuwde Dutch High Performance Classes een mooie start te geven. De voorbereidingen voor de races en gezellige activiteiten op de wal zijn in volle gang.

 

Een heel mooi seizoen gewenst,

Leo Becker, voorzitter.

Aanmelden als lid